• Volledige ver/- aankoopbegeleiding
  • Doelgerichte en persoonlijke service
  • Taxatierapport vanaf €750,--

Wat is een stille verkoop? Lees het hier

Stille verkoop komt tegenwoordig wat vaker voor. Mensen voelen zich minder genoodzaakt om snel te verkopen en willen rustig kijken of de makelaar een juiste koper kan vinden. In deze blog leggen we uit wat de een stille verkoop is en wat de rol van de verkoopmakelaar hier in kan zijn. 

Wat is een stille verkoop

In de huige woningmarkt komt het wel eens voor dat woningen worden verkocht die u nooit online bent tegengekomen. Een stille verkoop betekent dat huizen wel te koop staan, maar niet actief te koop worden aangeboden. U ziet bijvoorbeeld geen bord in te tuin, woning komt niet op Funda en u heeft eigenlijk nooit doorgehad dat die woning te koop stond.

Redenen van een stille verkoop?

Een stille verkoop kan handig zijn voor verschillende redenen, maar uit eindelijk blijft het altijd persoonsgebonden. Het ligt volledig aan de huidige situatie en of er een urgentie is bij de verkoop van een woning. 

Privacy

De reden hiervoor kan zijn dat de eigenaren van de woning, de woning wel willen verkopen maar dat ze besluiten om dit minder zichtbaar te doen dit is meestal terug te voeren op de privacy van de huidige eigenaren.

Geen haast om te verkopen

Een andere reden kan zijn dat de verkoper geen haast met de verkoop heeft en daarom de makelaar rustig laat zoeken naar een potentiële koper van de woning. Door de woning stil in de verkoop te zetten is de aanloop wat minder en worden er vaak ook minder bezichtigingen ingepland. 

Rol van de makelaar tijdens een stille verkoop

Tijdens een stille verkoop zijn de activiteiten van de makelaar anders dan bij een normale activiteiten en dat heeft met name te maken omdat de woning 'minder'onder de aandacht gebracht hoeft te worden. Het ligt er wel aan in welke mate de woning in stille verkoop gaat. De klant kan er bijvoorbeeld voor kiezen om de woning niet online te plaatsen maar dat de woning wel op kantoor gepresenteerd wordt. Tijdens een stille verkoop wordt de woning wel gepresenteerd aan woningzoekers binnen het klantenbestand van de makelaar, wordt er een volledige brochure gemaakt en worden er gewoon bezichtigd als de makelaar denkt dat deze potentiële kopers ook daadwerkelijk interesse hebben. 

 

Bent u benieuwd of wij woningen in de stille verkoop hebben? Neem dan gerust contact met ons op! 


Terug naar blog


Reactie plaatsen

Terug naar blog