• Volledige ver/- aankoopbegeleiding
  • Doelgerichte en persoonlijke service
  • Taxatierapport vanaf €750,--

in 12 stappen woning verkopen

Denk je erover na om je huis te verkopen omdat je misschien een andere woning hebt gezien? Dan kunnen wij begrijpen dat je niet goed weet waar je nu moet beginnen. Een woning verkopen is niet hetzelfde als bijvoorbeeld je overtollige huisraad op Marktplaats zetten. In deze blog leggen wij in
12 stappen uit hoe jij je huis kunt verkopen.

Eerst een nieuwe woning kopen of toch eerst verkopen?

Als je er serieus over nadenkt om een andere woning te kopen, dan kom je gelijk al voor het eerste dilemma te staan. Wat is nu slimmer? Eerst verkopen en dan kopen of toch andersom? Er zijn hiervoor verschillende scenario’s te bedenken waar jij rekening mee kunt houden. Bij het maken van deze beslissing is het wel belangrijk dat je weet welke mogelijkheden er zijn.

Huidige woning eerst verkopen

Dit is de meest logische keus die je kunt maken, want je weet pas wat je kunt uitgeven als je weet wat je te besteden hebt toch? Plus je komt niet met dubbele woonlasten te zitten en je hebt geen druk bij het verkopen van je woning.

Maar het risico hiervan is wel dat je een tijdje moet huren en/of zonder woning zult komen te zitten. Helaas is dat in de huidige woningmarkt wel een groot risico. Er komen maar weinig huurwoningen beschikbaar en als er al een woning vrijkomt, dan is deze vaak snel weer verhuurd. Misschien heb je wel een gezin met 3 kinderen die ook allemaal de leeftijd hebben dat ze graag een eigen kamer willen hebben. Dit maakt het allemaal niet eenvoudig. Om deze situatie voor te zijn, kun je proberen om de overdrachtsdatum zo ver mogelijk uit te stellen, zodat je meer tijd hebt om een andere woning te zoeken. Omdat verkopers in deze tijd een betere onderhandelpositie hebben, wordt dit vaak wel geaccepteerd door de kopers.

Eerst een nieuwe woning kopen

Om de kosten van twee keer verhuizen, het tijdelijk opslaan van je inboedel en het tijdelijk huren van een beschikbare huurwoning te besparen, kun je ervoor kiezen om eerst een nieuwe woning te kopen en daarna pas je huidige woning te verkopen. Hiermee bespaar je op de eerdergenoemde kosten en kun je de overdrachtsdatum zoveel als mogelijk op elkaars wensen afstemmen. Wij merken dat dit voor verkopers meer rust brengt in het verkoopproces. Wij houden hier zoveel als mogelijk rekening mee om op die manier het verkoop- en verhuisproces zo ontspannen mogelijk te laten verlopen.

Bij deze keuze heb je wel een tijdelijke financiering (overbruggingshypotheek) nodig en je weet nog niet precies wat je huidige woning op zal gaan leveren. Misschien heb je wel een indicatie van de waarde van je woning gekregen van een/je makelaar of heb je een waardebepaling c.q. taxatie aangevraagd, maar dan heb je natuurlijk nog geen zekerheid. Mocht het gebeuren dat de officiële verkoopprijs van de huidige woning toch tegenvalt, dan zul je misschien meer eigen geld in moeten leggen.

Overwaarde gebruiken

Als je de (over)waarde van je huidige woning nodig hebt om het nieuwe huis te financieren, dan heb je een tijdelijke financiering (overbruggingshypotheek) nodig. Je kunt namelijk pas de overwaarde van je woning verzilveren als je je eigen woning hebt verkocht. Deze tijdelijke financiering (overbruggingshypotheek) wordt afgelost zodra je eigen woning is verkocht. Deze financiering (overbruggingshypotheek) regel je via een/je hypotheekverstrekker.

Soms is een andere oplossing denkbaar; wil je hierover meer informatie dan ben je altijd welkom voor een persoonlijk gesprek, waarin wij een en ander nader kunnen toelichten.

Oude woning verhuren

Als je al een nieuwe woning hebt gekocht en de verkoop en/of opbrengst van je huidige woning valt tegen, dan kun je ervoor kiezen om je eigen (oude) woning te verhuren. Hier zitten voor- en nadelen aan. Het belangrijkste is dat als er nog hypotheek op je woning rust, je daarvoor toestemming nodig hebt van de hypotheeknemer (de bank). Verhuren is niet geheel zonder risico dus laat je hierover goed informeren.

Woning verkopen met een makelaar of zelf verkopen?

De keuze is gemaakt en je weet nu dat jij je woning te koop aan wilt gaan bieden op de woningmarkt. Maar ga je dit zelf doen of schakel je hiervoor een verkoopmakelaar in? Een nieuw dilemma waar je voor staat.

Woning verkopen zonder een makelaar

Een woning verkopen is anders dan bijvoorbeeld een oud meubel te koop aanbieden op Marktplaats. Er zijn namelijk veel meer factoren waar je rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld alleen al aan het bepalen van de juiste vraagprijs en het onderzoeken en/of vaststellen van de eventuele beperkingen en verplichtingen die op een woning en haar ondergrond rusten. Denk daarbij ook aan het vaststellen en vermelden van eventuele gebreken, het vermelden van het juiste woonoppervlak en het vaststellen van de juiste inhoud, de woning verkoopklaar maken voor de fotopresentatie, het publiceren, bezichtigen, informeren, onderhandelen en uiteindelijk opmaken van de koopovereenkomst en het regelen van de oplevering.

Veel verschillende zaken dus om rekening mee te houden en dan is het wel van belang dat je hier kennis van hebt. Natuurlijk is het mogelijk om een woning zelf te verkopen - en dat gebeurt ook - maar het overgrote deel van de huiseigenaren laat de verkoop van zijn/haar woning toch liever over aan een gecertificeerde en gerenommeerde makelaar en dat is dan ook niet voor niets. Een makelaar ontzorgt je zoveel als mogelijk bij de verkoop van je woning en zorgt voor het krijgen van de hoogst haalbare prijs met de meest gunstige voorwaarden. Je wilt toch wel dat de verkoop van je woning op een goede en rustige manier verloopt en niet dat je daarbij stress ervaart of gedoe achteraf krijgt?

Een woning zelf verkopen klinkt natuurlijk makkelijk. In deze woningmarkt wordt je woning toch wel verkocht zou je denken dus ik bied de woning te koop aan en klaar is Kees. Maar is dat wel zo?

Nadelen huis verkopen zonder een makelaar

Woning verkopen met een makelaar

Als je ervoor kiest om een woning te verkopen met een makelaar, dan kies je ervoor om ontzorgd te worden tijdens het hele verkoopproces.

Door te kiezen voor een verkoopmakelaar kun je er eigenlijk vanuit gaan dat alles voor je geregeld wordt. Maar wat doet een verkoopmakelaar nu eigenlijk allemaal voor je?

Een verkoopmakelaar bemiddelt bij de verkoop van jouw woning en zorgt ervoor dat de woning zo goed mogelijk wordt gepresenteerd voor de hoogst haalbare verkooprijs.

Werkzaamheden verkoopmakelaar

Zoals je kunt zien, zijn het best veel werkzaamheden die de makelaar uitvoert om jouw woning gunstig te verkopen. Ook al gaat het in de huidige markt soms sneller dan je had verwacht, dan nog is het niet alleen maar de juiste koper vinden en tekenen maar.

Wat is het verschil met een internetmakelaar?

Het grootste verschil tussen een internetmakelaar en een ‘traditionele’ makelaar is dat de traditionele makelaar emotie en ratio scheidt, waardoor je als verkoper een betere positie hebt richting de koper(s). De traditionele makelaar ontzorgt en neemt alle taken over om de verkoop in goede banen te leiden en houdt persoonlijk contact. De onderhandelingen over de koopsom via een traditionele makelaar leveren een beter resultaat op, aangezien de traditionele makelaar de koper(s) zelf gezien en gesproken heeft en zo heeft kunnen vaststellen of er sprake is van een emotionele “klik” met de woning en hij kan dan binnen alle redelijkheid een inschatting maken omtrent de financiële mogelijkheden van de koper(s). De internetmakelaar werkt op afstand en heeft geen contact gehad met de koper(s).

Woning opknappen of direct te koop aan bieden

Voordat je je woning te koop gaat aanbieden, is het altijd goed om naar de huidige staat van je woning te kijken. Loop er eens kritisch om en doorheen en kijk wat (snel) gerepareerd kan worden. Soms kan een kleine reparatie of een likje verf toch net het verschil maken om een woning er beter uit te laten zien. Je kunt ervoor kiezen om zelf door de woning te lopen of je kunt ervoor kiezen om van tevoren een bouwtechnische keuring uit te laten voeren. Na het laten uitvoeren van een bouwtechnische keuring, ontvang je een uitgebreid keuringsrapport over de huidige staat van de woning.

Een bouwtechnisch rapport kun je gebruiken om zelf te achterhalen wat er nog aan de woning verbeterd kan worden of kun je gebruiken om vertrouwen te creëren bij de potentiële koper(s).

Maar je kunt er ook voor kiezen om de woning direct te koop aan te bieden. Dat ligt natuurlijk altijd aan de huidige staat van de woning en wat het doel van de verkoop is. Wil je de hoogst haalbare prijs? Dan kunnen een paar opknapklusjes verstandig zijn. Accepteer je dat je woning in de huidige staat misschien wat minder op kan brengen? Dan kun je ervoor kiezen om de woning direct te koop aan te bieden. Je bent dan geen kosten en tijd kwijt aan het uitvoeren van bepaalde klusjes.

Vooral in de huidige markt kan het soms geen probleem zijn om de woning gewoon direct te koop aan te bieden. Misschien dat de nieuwe bewoners toch een heel andere smaak hebben dan jij en de woning toch volledig willen gaan verbouwen.

Probeer vooral goed na te denken over wat jezelf prettig vindt en laat je adviseren door je deskundige makelaar; die kent de markt en weet wat de vraag is.

Hoe wordt de vraagprijs bepaald

De vraagprijs wordt bepaald door verschillende factoren zoals het type woning, de ligging, het onderhoud, de afwerking, doelmatigheid, het woonoppervlak en de inhoud, vraag en aanbod en de reden van verkoop. Juist in deze situatie is het al belangrijk om een makelaar in te schakelen, zodat hij samen met jou de juiste prijs kan bepalen. Eventueel kun je er ook voor kiezen om snel de waarde van je woning te achterhalen door gebruik te maken van een ‘waarderapporttool’ kun je die van ons gebruiken, zodat je een indicatie krijgt wat jouw woning waard is.

Met deze tool wordt er echter gekeken naar de (geschatte) waarde van de woning op basis van recent verkochte woningen in de directe omgeving op grond van het type, bouwjaar, woonoppervlak, inhoud en perceelgrootte. Een globale inschatting dus. In de huidig woningmarkt komt het steeds vaker voor dat woningen boven de vraagprijs worden verkocht en dat heeft allemaal te maken met de vraag naar bepaalde type woningen.

Maar er zijn verschillende manieren om de waarde van een woning te bepalen:

Een deskundige makelaar beschikt altijd over een historisch bestand en heeft in samenwerking met zijn branchevereniging heel veel data tot zijn beschikking.

Als je haast hebt met de verkoop van je woning dan heb je eigenlijk een nadelige verkooppositie. Des te meer tijd je hebt, des te beter het is voor de verkoopprijs. Je kunt er namelijk voor kiezen om de woning in de stille verkoop te zetten bij de makelaar en te wachten op de juiste koper. Zelfs in de huidige markt komt het weleens voor dat woningen verkocht worden zonder dat deze gepubliceerd zijn op de woningmarkt.

Energielabel aanvragen

Een energielabel is een label die in één oogopslag duidelijk maakt of een huis energiezuinig is of niet. Steeds meer kopers vinden het belangrijk om te weten welk energielabel een woning heeft omdat ze dan ook een indicatie krijgen of het een zuinige woning is of niet.

Het is wettelijk verplicht om tijdens de verkoop van je woning een energielabel in je bezit te hebben. Kun je geen energielabel leveren op en na de notariële overdracht, dan riskeer je een boete, opgelegd door de overheid. Een energielabel aanvragen is heel eenvoudig. Je makelaar kan je daarover adviseren of je regelt het zelf via de website: mijnenergielabelvoorwoningen.nl.

Woning klaar maken voor de verkoop

Binnenkort komt de fotograaf langs of ga je zelf foto’s maken, dus de woning moet klaar gemaakt worden voor de presentatie en verkoop. Wat bij deze stap erg belangrijk is, is dat jij de woning op een andere manier gaat bekijken. Misschien dat je er al een hele lange tijd woont en dat bepaalde zaken je niet eens meer opvallen. Die deurklink die loshangt vind je inmiddels ‘normaal’ en die beschadigde tegel in de badkamer die zie je niet eens meer.

Daarom is het belangrijk om eens met een frisse blik en misschien wel samen met een kennis van je door de woning te lopen. Schrijf alle punten op die snel op te knappen zijn en voer deze klusjes uit. Daarnaast is het ook van belang dat de woning opgeruimd is. Kijk kritisch naar alle spullen en ruim alles op. Misschien kom je er dan nu toch achter dat je veel spullen hebt verzameld de afgelopen tijd en dat er wel veel opgeruimd kan worden. Vergeet hierbij niet om ook om de woning heen te lopen en om ook de buitenkant op te knappen en om de tuin misschien wat netter te maken.

Als de makelaar langskomt om de woning van binnen te bekijken om dan misschien wel de waarde af te geven, is het van belang dat jij alles over de woning vertelt. Houd geen geborgen gebreken voor hem achter want hij is wel de persoon die zijn best gaat doen om de meest gunstige prijs voor jouw woning te krijgen. Wees transparant en eerlijk zodat hij dit ook kan zijn naar de potentiële koper(s).

Weet je nog wat de reden was dat jij voor deze woning hebt gekozen? Was het de warme sfeer in de woning of was het de ligging? Vertel dit aan je makelaar zodat hij dit kan meenemen bij het schrijven van zijn verkoopteksten, specifiek voor jouw woning.

In deze blog geven wij je 10 tips om je woning verkoopklaar te maken >>

Hoe bereid je als verkoper een bezichtiging voor?

De woning staat online en de eerste bezichtigingsaanmeldingen stromen al binnen en afspraken worden gemaakt. Voor een bezichtiging is het natuurlijk altijd goed om de woning netjes op te ruimen. Het is daarbij wel belangrijk om niet alles op te ruimen, zodat er bijna geen sfeer meer over is.

Voor een warme en gezellige sfeer is het namelijk niet meer nodig om een appeltaart te bakken, zodat we de kijkers kunnen beïnvloeden met hun smaakpapillen. Wat je wel kunt doen, is er gewoon voor zorgen dat er een gezellige warme sfeer heerst in je woning.

Het is goed als de verkoper zelf niet bij een bezichtiging aanwezig is; daarom wordt dit gedeelte vaak door de verkoopmakelaar gedaan. De reden hiervan is dat potentiële kijkers zich dan vaak niet volledig vrij voelen om kritisch te zijn over de woning. Een bezichtiging is namelijk geen ideale plek om een discussie te voeren over bijvoorbeeld de staat van onderhoud van de badkamer.

Meest gemaakte fouten tijdens een bezichtigingsafspraak

Probeer vooral zelf logisch na te denken en laat je makelaar het werk doen. Zorg ervoor dat je zelf iets anders te doen hebt en dat je afgeleid bent. Wij snappen dat dit toch een heel spannend proces is maar probeer niet gelijk na de bezichtiging(en) de makelaar te bellen of de kijker(s) al meer weten. Wij vinden het altijd fijn om onze verkopers zelf na een bezichtiging op de hoogte te stellen zodat zij weten waar ze aan toe zijn.

Zorg er dus voor dat de woning is opgeruimd en dat de woning fris ruikt; dan ben je klaar voor de eerste bezichtiging.

Onderhandelen over de verkoopprijs

Alle bezichtigingen zijn geweest en de eerste biedingen stromen al binnen? Dan is het nu tijd om te onderhandelen. Maar hoe pak je dit het slimst aan?

Wanneer ben je in onderhandeling?

Je bent officieel in onderhandeling over de verkoop van een woning als de verkoper(s) een tegenbod heeft/hebben gedaan.

Waar moet een bod aan voldoen?

bijv. financiering, bouwtechnische keuring, verkoop eigen woning.

Onderhandelingen overlaten aan je verkoopmakelaar

Als je een verkoopmakelaar hebt ingeschakeld om je huis te verkopen dan zal de makelaar de onderhandelingen voeren. Het is hierbij wel van belang dat er een duidelijke communicatie is tussen beide partijen. In goed overleg zal er van tevoren een plan worden opgesteld en stel je van tevoren je onderhandelingsruimte vast. Je wilt vooraf al weten wat de minimale verkoopprijs is.

Belangrijke gedragsregels voor de makelaar

  1. De makelaar mag niet met meerdere partijen tegelijk onderhandelen (tenzij dat van tevoren is aangegeven – inschrijving, hoogste bieding, gunning)
  2. De makelaar moet elk bod bespreken met de verkoper(s);
  3. De makelaar moet zich onthouden van prijsopdrijving.

Onderhandelen zonder makelaar

Als je jouw woning verkoopt zonder makelaar dan is het belangrijk dat je alles goed van tevoren helder hebt. Wanneer wil ik de woning opleveren? Wat is het minimale prijs waarvoor ik mijn huis wil verkopen? Welke voorwaarden vind ik belangrijk?

Een bod wat is uitgebracht, is niet per definitie een eindbod maar is vaak juist een openingsbod waar nog ruimte in zit. Probeer je goed in te leven in de koper(s) en probeer de reden te achterhalen, waarom juist hij/zij jouw woning zou(den) willen kopen. Probeer niet te snel in prijs te zakken maar probeer eerst te kijken of je bijvoorbeeld extra spullen zou kunnen achterlaten/ter overname zou kunnen aanbieden.

Een belangrijke tip is om de koper niet te veel onder druk te zetten. Een bod is namelijk nog niet direct definitief, ook niet als het is geaccepteerd. Als je te veel druk op de koper legt, dan is hij eerder geneigd zich terug te trekken.

Let wel: een mondelinge overeenkomst tot koop/verkoop is nog geen definitieve verkoop:
zolang de koopovereenkomst niet is getekend, is er geen juridische verkoopovereenkomst!

Koopovereenkomst

Een koopovereenkomst is de overeenkomst tussen de koper en verkoper met betrekking tot de woning die gekocht of verkocht wordt. Na het tekenen van de koopovereenkomst volgen er drie dagen waarbinnen zowel koper als verkoper zich nog mag terugtrekken; dit noemen we de bedenktijd.

Wanneer is de koop definitief?

Een koop is pas definitief als iedereen heeft getekend, de ontbindende voorwaarden niet meer van toepassing zijn en alle termijnen voor de ontbindende voorwaarden zijn uitgewerkt. Dan spreek je van een onherroepelijke verkoop van de woning.

Wat staat er in de koopovereenkomst?

5 handige tips bij het verhuizen

Alles is geregeld, de termijnen zijn verstreken en het huis is officieel gekocht. Het enige wat er nog te doen staat, is de opleveringsinspectie van de woning en overdracht ervan bij de notaris. Maar nu komt het ‘zware’ werk, namelijk het verhuizen.

Wie al vaker zijn spullen heeft verhuisd, begrijpt dat de verhuisdag altijd een rommelige dag is. Met onderstaande tips proberen wij het verhuizen voor jou ‘leuker’ te maken.

Sorteer een maand van tevoren al een deel van je spullen

Nadat de ontbindende voorwaarden zijn verstreken, is de woning onherroepelijk verkocht en kun je beginnen met de voorbereidingen voor de verhuizing.


Je kunt een dag van tevoren je spullen pakken of je kunt het iets slimmer aanpakken. Misschien dat je al een hele lange tijd in je huidige woning woont en heel veel spullen hebt verzameld. De zolderkamer die is zo vol dat je er eigenlijk liever niet komt of die bak onder je bed waar je de afgelopen 3 jaar niet naar hebt omgekeken, kan eigenlijk beter leeggemaakt en weggegooid worden. Je kan natuurlijk alles inpakken en alles meenemen maar dat is zonde van je tijd en energie. Hoogstwaarschijnlijk zitten er spullen bij die gewoon kunnen worden weggegeven of kunnen worden weggegooid.

Loop tijdig eens serieus door je woning heen en label alles met een bepaalde sticker als je denkt dat je het NIET meer gebruikt of zult gaan gebruiken. Door spullen vóór de verhuizing te labelen, kun je beter nagaan welke spullen je wel of niet hebt gebruikt de laatste tijd en welke spullen je wel of niet van plan bent te blijven gebruiken. Hierdoor weet je ook sneller wat je weg kunt geven of gooien, wat je uiteindelijk weer een hoop tijd scheelt.

Verzamel alle dingen die je als eerst nodig hebt apart

Tijdens je verhuizing zoeken naar je portemonnee of sleutels? Dat is geen goed idee. Daarom adviseren wij je om van tevoren de belangrijkste spullen in een aparte doos of tas op te bergen. Hierdoor kun je deze belangrijke spullen straks wel snel vinden. Eventueel kun je er ook voor kiezen om deze spullen in een opvallende tas/doos op te bergen.

Label al je dozen

Het ligt er natuurlijk aan hoeveel spullen je hebt, maar bij meer dan 5 dozen raden wij je aan om je dozen te labelen. Door duidelijk vooraf te noteren wat er in een bepaalde doos zit, heb je namelijk een veel beter overzicht en ga je een stuk efficiënter te werk. Jij wilt toch ook dat jij zo snel mogelijk in je nieuwe thuis kan zitten?

Regel een bestelbus

In je kleine Twingo verhuizen? Zonde van je tijd. Een verhuisbedrijf lijkt duur maar ontzorgt u compleet en al uw inboedel is verzekerd tijdens de verhuizing. Toch liever zelf verhuizen? Regel dan een ruime auto/verhuiswagen zodat je je inboedel in één keer en droog kunt vervoeren.

Regel op tijd je adreswijzigingen

Tijdens een verhuizing moet je niet alleen je spullen verhuizen maar moet je ook nog je adresgegevens wijzigen en andere administratieve zaken regelen. Denk hierbij aan:

Maak een “woning” map voor de koper

Het is voor een koper altijd prettig als hij alle bijzonderheden en eventueel gebruiksaanwijzingen en garantiebewijzen overgedragen krijgt van de verkoper.

Denk daarbij aan:

Oplevering en overdracht

Een opleveringsinspectie is een belangrijk moment waarbij de koper controleert of de woning wordt achtergelaten zoals is overeengekomen in de koopovereenkomst. Daarnaast controleert de koper ook de meterstanden. De reden van deze inspectie is gelegen in het feit dat er een tijd tussen het tekenen van de koopovereenkomst en de oplevering zit, dus deze controle zorgt ervoor dat alles in dezelfde staat verkeert, zoals is afgesproken.

Waar let de koper op tijdens de eindinspectie?

Wat doe je met je overwaarde en wat als je huis ‘onder water’ staat?

Alles is geregeld, je woning is verkocht maar dan blijkt er sprake te zijn van overwaarde of van een restschuld. Door de waardestijging van de afgelopen jaren van de huizenprijzen kan het zijn dat je een forse overwaarde op je woning hebt. Maar wat kan je hiermee? Het bedrag aan overwaarde van je woning ontvang je op je rekening van de notaris en dit telt mee met je vermogen. Hier betaal je, net zoals over de rest van je vermogen, belasting over.

Wat is een restschuld?

Een restschuld is het verschil tussen de huidige hypotheekschuld en de opbrengst van je woning. Dat betekent dan dat je huis ‘onder water’ staat.

Restschuld berekenen= Verkoopprijs woning – verkoopkosten – eigenwoningschuld.

Veel gestelde vragen verkoop woning

Als de potentiële koper de vraagprijs biedt, moet ik de woning dan verkopen?

Het antwoord is nee. Het hoogste rechtscollege, de Hoge Raad, heeft namelijk in een vonnis bepaald dat de vraagprijs van een woning een uitnodiging is tot het doen van een bod. Als een potentiële koper de vraagprijs uit een advertentie of woninggids biedt, dan doet hij/zij een bod. De verkoper kan dan nog beslissen of hij het bod wel of niet aanvaardt of dat hij zijn makelaar een tegenbod laat doen. Hij kan zelfs besluiten de vraagprijs tijdens de onderhandelingen te verhogen!

Wat betekent onder bod?

Onder bod betekent eigenlijk dat de verkoper/makelaar een serieuze gegadigde heeft en verder niet met andere belangstellenden gaat onderhandelen. De bezichtigingen kunnen nog wel doorgaan maar het is dan wel belangrijk om te vermelden dat er al over de woning onderhandeld wordt.

Wat houdt kosten koper in?

Kosten koper betekent dat de koper alle kosten voor de overdracht op zich neemt. Dit bedraagt ongeveer 3% van de koopprijs. Deze kosten bestaan uit overdrachtsbelasting, notariskosten en kadasterkosten.

Wat is vrij op naam?

Vrij op naam betekent dat je naast de koopsom geen extra kosten hebt zoals je die bij kosten koper wèl hebt.

Wat is een stille verkoop?

Een stille verkoop betekent dat het huis wel te koop staat, maar niet actief te koop wordt aangeboden. Je ziet dan vaak geen bord in te tuin en de woning wordt niet online gepubliceerd.

Zo, met deze blog hebben wij geprobeerd om je in duidelijke stappen uit te leggen waar allemaal rekening mee gehouden moet worden bij het verkopen van je woning. Zoals je hebt kunnen lezen, gaat het om nogal wat zaken, waarbij ‘verstand van zaken’ wel heel handig is. Dat is ook de belangrijkste reden waarom een verkoopmakelaar wordt ingeschakeld: om de verkoper tijdens het verkoopproces van A tot Z te ontzorgen.

Denk jij er over na om je woning te verkopen?

Plan dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek met ons in door telefonisch of per e-mail contact met ons op te nemen. Ook is het mogelijk om binnen 5 minuten een waardebepaling van je huidige woning te krijgen. Ga naar deze pagina en vul de gevraagde gegevens in.


Terug naar blog