• Volledige ver/- aankoopbegeleiding
  • Doelgerichte en persoonlijke service
  • Taxatierapport vanaf €475,--

Voordelen van het kopen van een nieuwbouwhuis

Een nieuwbouwhuis is erg in trek en vooral bij de jonge kopers. Alles nieuw, geen tot weinig verbouwing en moderne bouw. Maar wat zijn echt de voordelen van het kopen van een nieuwbouwhuis? U leest het in deze blog.

Voordeel 1 van een nieuwbouwhuis tienjarige aansprakelijkheid

De bouwpromotor en aannemer zijn tien jaar aansprakelijk voor het gebouw. Deze tienjarige aansprakelijkheid is van toepassing voor alle dragende ellementen die bijdragen tot de stabiliteit van een gebouw. Ook geïntregreerde elementen zoals trappen, scheidingswanden en zaken die het gebouw wind- en waterdicht maken zijn inbegrepen. Deze aansprakelijkheid biedt u als koper een enorme zekerheid, een zekerheid waar u bij de aankoop van een ouder pand enkel van kan dromen. 

Nieuwbouwpanden hebben een lagere energiefactuur

Een nieuwbouwpand voldoet aan de strenge EPB-nomering. Deze energieprestatieregelgeving (EPB) legt onder meer strenge eisen op voor de isolatie van de nieuwbouw. Dit betekent voor u dus een enorme besparing op verwarmingskosten. Nieuwe zuinige verwarmingssystemen, zonnepanelen, extra isolatie en dubbele of driedubbele beglazing zijn in heel wat nieuwbouwprojecten geïntegreerd en betekenen een jaarlijkse besparing op vele honderden euro's op uw energiefactuur.

Meer wooncomfort in een nieuw huis

Tot slot kunt u ook genieten van eeen hoogstaander wooncomfort waarover een ouder pand meestal niet beschikt. De plafonds in nieuwbouwprojecten zijn vaak hoger, de leefruimte zijn beter ingedeeld en bij heel wat nieuwbouwappartementen is een ruim buitenterras aanwezig. Een kwalitatieve en praktisch ingerichte keuken, een badkamer met inloopdouche en de mogelijkheden voor een toekomstige dressing zijn zaken die bij nieuwbouwprojecten standaard worden voorzien. Meer en meer nieuwbouwprojecten maken ook deel uit van een groter geheel. Een volledige nieuwe woonwijk of trendy stadsproject waarbij ook heel wat ruimte is voorzien voor ontspanning met aangelegde parken, speelzones en tal van sportmogelijkheden.

U woont dus niet alleen in een nieuwe woning of appartement maar kan in veel gevallen ook genieten van een volledig nieuw aangelegde buurt of wijk. Toch liever een bestaande woning? Kijk dan ons aanbod

 

 


Terug naar blog


Reactie plaatsen

Terug naar blog